Mahdollisuudet yhdistää turvallisuus ja kestävä kehitys
Kestävän kehityksen korostaminen on muuttamassa turvallisuusjohtamista. On yhä ilmeisempää, että ESG-kriteerit edistävät entistä vankempaa turvallisuusjohtamisstrategiaa.
Tärkeimmät ESG-raportointiin vaikuttavat turvallisuuskysymykset ovat perinteisesti koskeneet esimerkiksi inhimillistä ja sosiaalista pääomaa, olennaisuutta ja riskejä, toimitusketjun hallintaa ja avoimuutta. Psykologisen turvallisuuden ja työntekijöiden mielenterveyden kaltaisten lisäalueiden mittaaminen on osoitus jatkuvasta muutoksesta kestävän ja sosiaalisesti vastuullisen liiketoiminnan harjoittamisessa.
ESG-raportointi perustuu nyt myös siihen, miten organisaatio hallitsee vakavien tapaturmien, sairauksien ja kuolemantapausten (SIF) ehkäisyä, fyysistä hyvinvointia ja työkykyä sekä monimuotoisuutta, tasa-arvoa ja osallisuutta (DEI).
Yritysten laajentaessa ESG-ohjelmiaan sisällyttämällä niihin enemmän terveellisiin ja tukeviin työympäristöihin liittyviä tavoitteita, on tärkeää varmistaa työntekijöiden yleinen turvallisuus. Työympäristö, jossa arvostetaan fyysistä ja henkistä turvallisuutta, voi edistää työntekijöiden parempaa suorituskykyä, lisätä kannattavuutta ja pienentää toimintakuluja sekä samalla edistää kestävyyspyrkimyksiä
Tutustu syvällisemmin turvallisuuteen ja kestävään kehitykseen liittyviin suuntauksiin, haasteisiin ja mahdollisuuksiin uudessa vuoden 2025 Safety Management and Sustainability Trends Report -raportissamme. Tutustu raporttiin saadaksesi kriittisiä näkemyksiä turvallisuusjohtamisesta ja kestävyydestä vuonna 2025 ja siitä, miten organisaatiosi voi selviytyä niiden tarjoamista ainutlaatuisista haasteista ja mahdollisuuksista.