Safety Management Trend Report 2020
Digitalisaatio, ohjelmistot, tekoäly, big data ja verkostot – kaikki nämä ovat jo muovanneet nykyaikaista työturvallisuutta. Tarkoittaako se, että nämä teknologiat on jo otettu laajasti käyttöön? Miten COVID-19-pandemia vaikuttaa työturvallisuuden digitalisaatioon?
Turvallisuusjohtamisen trendiraportissa 2020 johtavat asiantuntijat tarkastelevat kehitystä ja ovat yhtä mieltä siitä, että digitaaliset innovaatiot ovat vaikuttaneet työterveyteen ja ‑turvallisuuteen positiivisesti. Digitalisaatio on auttanut jäsentämään asioita ja tuonut uusia oivalluksia.Koronaviruksen leviämistä ehkäisevät toimenpiteet ovat yleisesti edistäneet digitaalista työntekoa, josta HSE-johtaminen tulee myös hyötymään pitkällä aikavälillä.Esineiden internetin, robotiikan ja antureiden ansiosta työnteosta voidaan tehdä turvallisempaa lukemattomin uusin tavoin, eikä tekoälyn analysoima big data ole enää pelkästään turvallisuusjohtamisen futuristinen visio. Mutta aiheuttavatko tekoälyn ja 5G:n kaltaiset uudet teknologiat myös uusia turvallisuusongelmia?
Mukaan kutsutut asiantuntijat käyttävät näkökulmistaan eri termejä, kuten Safety II, Safety Differently ja Behavior Based Safety, mutta niillä kaikilla on jotain yhteistä: viime kädessä niissä keskitytään ihmisiin. Kestävän ja positiivisen turvallisuuskulttuurin luominen siis edellyttää, että työturvallisuus yltää myös mieliin ja sydämiin. Olennaista ovat johtajuus, viestintä, sitoutuminen ja motivaatio. Kuinka vahvoja olemme näissä asioissa?
Lue tulokset itse uusimmasta turvallisuusjohtamisen trendiraportista. Alan johtavat ajattelijat yhdeksästä maasta tarkastelevat trendejä, perustelevat näkökulmiaan ja arvioivat uusimpien kehityskulkujen mahdollisuuksia ja riskejä.